Står du overfor at skulle købe MDF plader? Måske skal du bygge en reol, et skab eller måske lave en rumdeler? Uanset hvad du skal bruge en MDF plade til, er der nogle ting, som du skal være opmærksom på. Det er nemlig vigtigt, at du får købt den helt rigtige mængde træ, kender dine mål med mere. De forskellige ting kommer vi ind på her i artiklen. Vi håber, at du vil læse med.

Få styr på dit byggeprojekt

Uanset hvad du skal bygge og bruge MDF-plader, skal du danne dig et overblik over, hvor meget træ du har behov for. Lav nogle mål og noter dem. Det vil gøre det meget nemmere for dig i byggemarkedet, hvis du har noget konkret at gå ud fra. Ellers kan man hurtigt komme af sporet. Du bør samtidig også gøre dig nogle tanker om, hvad for nogle MDF plader, det skal være. Skal de være farvede eller skal de blot være helt almindelige? Du skal også have styr på, hvor tykke pladerne skal være.

Kvalitetstjek træet

Ligesom med alt andet, du køber, bør du sikre dig, at kvaliteten af MDF pladerne er god. Det kan du gøre ved at kigge godt på træet, inden du vælger det. Hvordan ser det ud i kanterne, og er der nogen ridser? Det er så ærgerligt at komme hjem med ridset træ.

Sammenlign priser

Afhængig af hvor mange MDF plader du skal bruge, vil det altid give mening at sammenligne priser. Der kan hurtigt være nogle penge at spare på MDF pladerne, hvis du kører rundt mellem de forskellige byggemarkeder i byen. Du kan også kigge lidt på de online byggemarkeder. Mange af dem har faktisk et rigtig fint udvalg i MDF plader.

Fordele og ulemper ved at købe MDF plader online

Du kan sagtens købe MDF plader online. Det kan ofte være billigere, men det har også sine ulemper. Du kan nemlig ikke besigtige træet på samme måde, som du kan i et fysisk byggemarked. Skal du ikke bruge træet til noget synligt, er det selvfølgelig ikke et problem for dig. Det er mere, hvis det skal være siden af et skab eller en hel reol. Så kan det blive et problem.

Kan jeg skære pladerne ud selv?

Særligt hvis du skal bruge større MDF plader, kan de være svære at håndtere og skære ud. Nogle gange kræver det professionelt værktøj. Derfor kan du overveje at få pladerne skåret ude ned i byggemarkedet eller inden du får dem leveret. Køber du store plader, kan de også være ret så besværlige at fragte hjem, med mindre du har en kassevogn selvfølgelig.